Van Hendaye (F) naar l'Escala (ES)

H0 is ook aangesloten bij de kopgroep

Na een verwarrende zomeravondvergadering, waarbij 9 mamils op gammele strandstoelen in de achtertuin van M1 plaatsnamen in het Oosten van de stad, is er een besluit genomen over H0 (schuilnaam Yfke). Met 7 mamils voor en 2 tegen is democratisch besloten dat H0 mee gaat rijden. Rol: meesterknecht en waterdrager. Op commando minimaal 2 volle bidons naar de kopgroep brengen.
Ik persoonlijk noem zo’n 7 tegen 2 de terreur van de democratie maar ik heb mij met Het Beest verzoend. Als dit het enige strijdpunt zal zijn tussen 9 ongeleide projectielen die een weekje losgelaten worden in de Pyreneeën, dan  prijs ik mij rijk. Voor de rest heb ik weinig verloren die avond. Dat gold niet voor M4 en M7 die zich te buiten gingen aan overmatige drank- en sigarettenconsumptie, alsof hun leven er vanaf hing. Het was ontroerend om te zien hoe zij elkaar vonden in het donker van de tuin. Twee pubers die in het geheim onhandig sigaretjes roken achter de fietsenstalling. Het leek wel een aflevering van RundFunk. En dan te bedenken dat zij ook het beste klimmen van de 9.
Het was een dolle avond met toch nog besluitvorming en taakverdeling. M1 ging zeer gastvrij tot twee keer toe naar de plaatselijke slijter om de drankvoorraad aan te vullen. Dus dat belooft wat tijdens onze napraatsessies op een terrasje na de etappes.
Het was goed om onze allesopdefietskunner en inmiddels bierbrouwer M6 (ik reed met hem als laatste het NK veldrijden in 2010) weer eens te spreken. Het is natuurlijk fantastisch dat hij met zijn rugklachten toch meegaat. Verder bleek Whatsapp een prima manier te zijn om de beladingslijst en taken te notuleren. Vooral omdat onze penningmamil M7 niet aan Whatsapp doet. Toen H0 het kippenhok in de tuin van de buren had gevonden en luid blaffend aan zijn boerderijkip begon te knabbelen, besefte ik: dit wordt een fietstocht die ik niet snel zal vergeten.