Van Hendaye (F) naar l'Escala (ES)

Verslag dag II: H0 is niet bang voor Franse Alpenkoeien

 

Thalassa II. Yfke is niet bang voor Alpenkoeien from Marlin Burkunk on Vimeo.

 

https://www.relive.cc/view/1033419623

Vertrek LogiBar (Larrau) richting Col de Suscousse

 

Dal. Start beklimming Col de Suscousse en de Col de Soudet. 1500 meter.  Eindelijk dan eens boven de boomgrens fietsen. Het is de 2e dag. JM en Jan Repko zijn nog bij elkaar maar Jan Repko laat het lopen.

 

Iedereen is nog vrolijk aan de voet van de Suscousse.

JM weg, Djoen in mijn wiel, Jan Repko zakt naar de onderste regionen.
Met Djoen in mijn wiel passeer ik mooi Romaans kerkje uit 11e eeuw dat in de fik lijkt te staan.

 

 

Eindelijk bij de Suscousse.
Ik ben redelijk kapot van de percentage verschillen tussen de 1 km borden : eerst  8% moyenne, dan 5 % en dan weer 9%. Dat is dus een gemiddeld stijgingspercentage gedurende 1 km. Denk ik puristisch.   En dan gaat de weg plotseling naar beneden terwijl het bord had gezegd 7%. Ik denk dan angstig. Als het een gemiddelde is van 7% stijgen en het gaat nu naar beneden. Jezus. Wat voor percentages moeten er dan nog komen tot het volgende bord? Rare jongens die Fransen. Er klopt geen hout van.

Col de Suscousse

1. Djoen
2. JM
3. Marlin

 

Jan Repko en Rinus sluiten aan en samen eten en pissen we bij Col bord. Jan maakt bovenstaande foto.  JM en Djoen zijn al door en vechten om de 1e plaats.

 

Winnaar Djoen

 

2e JM

Ik kom als 3e boven.

 

Rinus 4e, Jan Repko 5e

Joost 6e

KLaas 7e

 

Ricardo 8e

 

 

Col de Soudet
1. Djoen,
2. JM
3. Marlin

Op weg naar de Col d’Ichere (niet gezien want het is een daal Col) en de Col Marie Blanque. Dat is een ramp als ik het hoogtekaartje bekijk. Daar ga ik zeker naar de kloten. Maar eerst door het dal, schapen ontwijken.

 

 

Aankomst Col Marie Blanque.

Col de Marie Blanque
1. Jan Repko
2. JM
3. Marlin

 

 

Afdalen naar hotel in Larrun, de verlossing na een retezware dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aankomst Hotel d’Ossau (Larun)

 

Op het terras is het beregezellig. De 2e dag zit er op. Het was zwaar. Ik voel mijn benen. Maarik geniet van het kneuterige Franse dorpspleintje. In combinatie met de aanstekelijke verhalen van JM drink ik veel te veel bier. Ze hebben zelfs Grimbergen. Al na 3 glazen voel ik mij ladderzat. Drinken na zo’n inspanning is helemaal niet goed. Ik weet het maar ik doe het toch. Pubergedrag.

 

Joost en Rinus kijken naar alarmerende nieuwsberichten over wegwerkzaamheden op de Aubisque op een narrow casting nieuwsbord op het plein

 

Waarop een interessante discussie zich ontspon over hoe we morgen omrijden vanwege het gesloten zijn van de Aubsique en welke route we dan in godsnaam kiezen. JM doet moeilijk over de alternatieve route. Iedereen een eigen mening. Alleen Marlin is afgeleid omdat er een naakte vrouw in een hotelraam haar haren staat te borstelen. Kwestie van prioriteiten. Een briljante foto van Klaas die 5 karakters mooi weergeeft. Wat een sympathiek zooitje.

 

 

>> Etappe II.  Larrau – Larrun in 2D