Home Ā» Ware grootte.

Ware grootte.

We bekijken de hand alsof we naast het meisje staan. Qua dimensie zijn we in een wereld van 1 : 1. We zien een mug op haar hand en een snijwondje.

button timeline

(schaal 1:1)

1 cm = 1 cm

0. We zijn in het saaie perspectief beland waar we normaliter de wereld om ons heen ervaren. De walvis heeft de lengte van 3 auto’s. De hand is groot als de zijspiegel van de auto.

Het levende wezen in deze tekening is een mug, om precies te zijn een malariamug (Anopheles). Wij kunnen dit zien aan de manier, waarop hij zijn achterpoten omhoog steekt. Dit is de eerste vreemde coĆÆncidentie, want uit de eerste serie afbeeldingen weten wij, dat het in december was, dat het tafereeltje werd afgebeeld, en dit insect is in ons land tamelijk zeldzaam in de winter. Wij merken, dat er een snijwondje is in de vinger van het meisje. Net in het midden van het kleine vierkant bevindt zich een klein wit puntje. Het is een korreltje zout, dat aan de hand van het meisje was blijven kleven, laten wij maar aannemen toen zij haar lunch at.

Wij zouden nu juist niet verwachten, dit zoutkorreltje daar aan te treffen. Het is dan ook duidelijk, dat er een speciale reden moet zijn, waarom wij het daar plaatsen. Die reden zal later wel blijken.

button timeline

1 cm in afbeelding = 1 cm in werkelijkheid

Schaal: ware grootte = 1 : 1 = 1 : 10Ā°

šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦· tips over kunstwerken die een overweldigende en duurzame ervaring achterlaten die het leven ietsje mooier maken…

Blader door alle onderwerpen

Snel bladeren