Voor kinderen van ouders met kopstoring

Ongeveer 1,6 miljoen jongeren hebben ouders met psychische of verslavingsproblemen. Het Trimbos-instituut lanceerde vorig jaar www.kopstoring.nl, om te voorkomen dat deze risicogroep zelf psychische problemen ontwikkelt. Jongeren van 16 tot 25 jaar bepalen op de site zelf welke hulp ze nodig hebben. Geheel in hun eigen (beeld)taal vinden zij verhalen en videoclips van lotgenoten, heldere […]

Kopstoring screenshot siteOngeveer 1,6 miljoen jongeren hebben ouders met psychische of verslavingsproblemen. Het Trimbos-instituut lanceerde vorig jaar www.kopstoring.nl, om te voorkomen dat deze risicogroep zelf psychische problemen ontwikkelt. Jongeren van 16 tot 25 jaar bepalen op de site zelf welke hulp ze nodig hebben.
Geheel in hun eigen (beeld)taal vinden zij verhalen en videoclips van lotgenoten, heldere uitleg over de stoornissen van hun ouders, tips om de vaak voorkomende parentificatie te vermijden en de optie om via mail vragen te stellen aan een hulpverlener. Ook kunnen zij een online cursus volgen via een gesloten en beveiligde chatbox. In acht gestructureerde bijeenkomsten leren de jongeren hun gevoelens te herkennen en uiten. Want het is belangrijk om te weten dat je van je ouders kunt houden én van hun gedrag gewoon mag balen!

*deze column van Marlin Media verscheen in Indrukken, nr 12 – 2012
(medewerkersblad GGZ inGeest)

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.