Ware zelf (artist’s impression)


[vormgeven] Marlin zit altijd op zijn MacBookPro. Hij monteert dan in Adobe clipjes die hij gemaakt heeft met zijn iPhone, hij maakt grafische voorstellingen, bewerkt bestaande foto's, maakt grafisch materiaal, maakt getekend materiaal, maakt video's van anderen en audio van zichzelf en anderen tot er iets nieuws ontstaat. Hij heeft daar altijd veel plezier in. Zoals dit zelfportret een combinatie is van getekend materiaal, grafisch en video. En hij maakt er dan ook een zelfonderzoek van door teksten te schrijven. Al draait hij snel in kringetjes en moet hij De Kritische Ik op afstand houden als hij creatief bezig is. Enfin, bekijk de grafische 3D voorstelling die hij maakte over de snijkamer in de Waag op de Nieuwmarkt in Amsterdam door op de zwarte ster te klikken..

[temperamentvol] Marlin is gek op vuur. Vanaf zijn kinderjaren speelt hij met vuur. Hij is het meest gelukkig bij een kampvuur buiten of een houtkachel. Hij houdt van een vuurtje opstoken. Alles moet knetteren. Oplaaien en blijven branden. Ook in zijn omgang met mensen. Hij mag graag provoceren als een conversatie een beetje inkakt of als hij merkt dat zijn gesprekspartner zich verschuilt achter zekerheden. [symbool of voorwerp] vuur, houtkachel.

[onderzoeken door vergroten of verkleinen] Marlin is onderzoekend van geest, nieuwsgierig. Wat is de ontstaansgeschiedenis van dingen, processen en mensen? Of hij het misschien zelf zou kunnen (na)maken... Bijv. een nieuwerwetse techniek als augmented of virtual reality in combinatie met AI inzetten in de GGZ. Daar wil hij alles van weten. Een artikel over schrijven. Zo'n therapeut interviewen naar zijn bevindingen. Een patiƫnt interviewen over zijn ervaringen met de nieuwe methode. Of het helpt. Een infographic over het effect maken. Een uitlegvideo van maken. En misschien zelf een keer beleven. Kortom: onderzoekend pur sang [symbool of voorwerp] vergrootglazen

[muziek] Marlin houdt van muziek. Dagelijks zit hij op Spotify. Hij luistert graag naar Spinvis, Bram Vermeulen, Bob Dylan, Jacques Brel, Leonard Cohen en Damien Rice als gevoelige, singer-song writers. Het meer harde werk: Idles als eigentijdse punkrock, Rammstein als valse Duitse romantiek maar ook hardrock van Peter Pan Speedrock of Motorhead kan hem bekoren. En een tussencategorie van de hiphop van Kendrick Lamar, folk van The Magic Numbers, Iron & Wine, Waldeck, The Stones en Iggy Pop. En om bij te werken de Cello-suites van Bach, GoldBerg variations, Philip Glass, Joep Bevink. Diep in zijn hart wil hij zelf mooi kunnen zingen en een instrument kunnen bespelen maar hij is zo muzikaal als een specht in een blikken boom. [symbool of voorwerp] spotify logo

[koken] Marlin houdt van koken. Frans, Indisch, Italiaans Voorwerp: mes, pan, snijplank,ui, venkel,

[wielrennen] Marlin houdt van wielrennen. Wedstrijden bij de masters op de weg en in het veld. Hij zal eindigen op het gravel. Symbolen: racefiets, helm, kransjes, wielen.

[slang] Marlin heeft een scherpe tong. Soms echt giftig. Hij betreurt zijn hyperkritische houding soms. Maar altijd te laat en achteraf. Hij moet compenseren door te excelleren. Als hij 80 is hoopt hij dat hij met meer mildheid naar de wereld en zichzelf kan kijken. De wijsheid komt met de jaren. Hij zoekt die scherpe randjes onbewust op omdat het eerlijk lijkt: lees deze publicatie over WO2 sentimenten door op de ster te klikken bij deze pop up.

[koof] Een tegelwandje in een huis uit de jaren '20 met een paar lelijke buizen ervoor. En de accu van mijn zoons fiets. Ik vind het leuk om dan een koof te bouwen waarin ik in het motief van de tegelwand (zwart en oranje tegels) de accu verwerk zodat de accu kan worden opgeladen zonder dat hij op de grond slingert. Alles van hout nagebouwd. En demontabel.