Een site in gebarentaal

Doven en slechthorenden leven overwegend in een visuele wereld. Hun eerste taal is niet gedrukte tekst maar bestaat uit gebaren en gezichtsuitdrukkingen. Bij psychische problemen moeten zij echter vaak informatie raadplegen die gericht is op horenden. Op initiatief van de gezamenlijke GGZ-instellingen voor doven en slechthorenden is daarom de website www.ggzds.nl gelanceerd. De GGZ-site biedt […]

Doven en slechthorenden leven overwegend in een visuele wereld. Hun eerste taal is niet gedrukte tekst maar bestaat uit gebaren en gezichtsuitdrukkingen. Bij psychische problemen moeten zij echter vaak informatie raadplegen die gericht is op horenden. Op initiatief van de gezamenlijke GGZ-instellingen voor doven en slechthorenden is daarom de website www.ggzds.nl gelanceerd.

De GGZ-site biedt meer visuele content dan normaal. Zelfs menu-buttons bestaan uit gebarentaal. Filmpjes van ervaringsverhalen door en voor doven en slechthorenden met psychische klachten spreken duidelijker hun eigen taal. Via de knop ‘LIEVER LEZEN?’ belandt de bezoeker weer in de klassieke manier van informatieoverdracht. Maar ook de te downloaden folders over bijvoorbeeld borderline, depressie en angsten zijn qua taalgebruik en illustraties meer afgestemd op cliënten met een auditieve beperking.

*deze column van Marlin Media verscheen in Indrukken, nr 5 – 2012
(medewerkersblad GGZ inGeest)

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.