marlin burkunk blog
Home » Marlin Burkunk, specialist online communicatie, inhuren

Marlin Burkunk, specialist online communicatie, inhuren

Marlin Burkunk, specialist online, heeft 20 jaar lang expertise opgebouwd in functies als web-redacteur, web-coördinator en projectleider doorontwikkeling van websites en webapplicaties (Product Owner).

Als zzp-er heeft hij zich verder ontwikkeld in wisselende werkomgevingen als specialist online. Bij kennisorganisaties kan hij nog steeds het beste zijn ei kwijt.  In projecten fungeert Marlin Burkunk het liefst als meewerkend voorman, in plaats van uitsluitend op het proces te sturen. Liever samen bedenken en opleveren. Produceert graag mee. Vieze handen geen bezwaar.


Competenties van Marlin Burkunk, specialist online

Marlin Burkunk is een doener. Nog altijd een scherpe pen. Op de hoogte van de laatste on- en offline media. Gesprekspartner afdeling IT maar ook van vormgevers en tekstschrijvers. Bewust van technische mogelijk- en onmogelijkheden binnen CMS’en. Marlin Burkunk maakt makkelijk contact met verschillende mensen. Voelt de tempoverschillen tussen afdelingen haarfijn aan. Een project goed opleveren èn bezig zijn met doorontwikkeling. Gespecialiseerd in het vergroten van bereik van een organisatie door middel van SEO-vriendelijke webteksten en SEA-campagnes. Maar ook contentmarketing is bekend terrein. Aantoonbare resultaten geboekt door het inzetten van storytelling, infographics,  instructievideo’s en cross-mediale concepten. Boeien en binden van doelgroepen is zijn tweede natuur.

Opleiding van Marlin Burkunk, specialist online

Marlin Burkunk studeerde in 1994 af als historicus (Universiteit van Amsterdam, afstudeerrichting cultuurgeschiedenis). Vanaf 2000 volgde hij, gedreven door een groeiende belangstelling voor Internet,  verschillende cursussen op dit vakgebied: Webdesign en HTML; Tekst-schrijven voor het web; Search Engine Optimalisation, Search Engine Advertising, Contentmarketing; Grafisch vormgeven.

CMS-kennis van Marlin Burkunk

Open source: Umbraco, Hippo, Typo3, WordPress, Drupal, Joomla en Plone.
Closed source: MS Sharepoint, Alterian (Morello), Waxtrapp en Tridion.

Vrije tijd

Wat is een Marlin?
Een Marlin (Nederlands: Marlijn) is een zoutwatervis en komt voor in de Atlantische oceaan aan beide zijden van de evenaar, in een vrij brede zone die in het Noorden zicht uitstrekt van de kust van Florida tot, ongeveer op de hoogte van de Braziliaanse kust in het Zuiden.
De vis heeft een lang lijf, een speervormige snuit en een rugvin (net als een haai). De rugvin ziet er uit als een halve maan en is naar achter gericht. Marlijnen zijn jagers – ze leven van andere vissen. Aan de kust van Florida wordt door veel Amerikanen als sport op deze sterke en snelle vechtersbaas gevist met speciale hengels die op het achterplecht van een jacht vast zijn gemaakt. In Amerika is het een populaire naam. De boot van president Kennedy heette Marlin.  De Miami Marlins is een honkbalclub in Florida. Marlin Firearms is een van de grootste fabrikanten van semi-automatische wapens.

In de zee heeft de vis Marlin weinig natuurlijke vijanden. De blauwe marlijn is met z’n 90 km/uur het snelste levende waterdier. De vis kan een lengte bereiken van zo’n 4,5 meter. De zwaarste zwarte marlijn ooit gevangen woog 750 kilo. Alleen de Orca kan hem soms bedreigen maar dan moeten ze goed samenwerken om hem te vangen. Maar hoe kwamen mijn ouders nu op het idee om hun kind in 1966 naar zo’n zeemonster te noemen?
Ik ben vernoemd naar een achterneef van mijn moeder uit de Verenigde Staten. De familie van haar moeder (mijn grootmoeder Mevrouw Beekes-Oliekan) emigreerde in de jaren ’30 van Utrecht naar Salt Lake City, Utah. Mijn oma bleef als enige van dat gezin in Utrecht omdat haar man niet naar de VS wilde emigreren. Voor hetzelfde geld was mijn oma met haar dochter wel naar de VS gegaan en was ik dus in de VS geboren. Een gek idee. Mijn moeder had dus van haar moederskant veel familie in de VS die ook weer kinderen kregen. Een daarvan heette Marlin. Dat vonden mijn moeder en vader een leuke naam. Zo ben ik aangegeven. 

Idiote registratie van sukkels die een Marlin proberen te vangen. Het geeft wel een idee van de kracht van een Marlin

Snel bladeren