Home » e-help » Momenten van trek overwinnen met een app

Momenten van trek overwinnen met een app

Als een cliënt besluit om te stoppen met alcohol, hoe houdt hij zichzelf dan onder controle? Voor cliënten van onder meer Novae en VNN is er nu de app ‘Alcohol in de hand’. Na het opstarten vult de cliënt eenmalig in waarom hij wil stoppen met alcohol, zijn persoonlijke doelen en welke goede vrienden kunnen […]

Als een cliënt besluit om te stoppen met alcohol, hoe houdt hij zichzelf dan onder controle? Voor cliënten van onder meer Novae en VNN is er nu de app ‘Alcohol in de hand’. Na het opstarten vult de cliënt eenmalig in waarom hij wil stoppen met alcohol, zijn persoonlijke doelen en welke goede vrienden kunnen optreden als ‘noodplan’.

Voor momenten van terugval
Deze ‘zelfcontrolemaatregelen’ leest de cliënt op zijn smartphone als de verleiding te groot wordt. De app voorkomt op die momenten terugval. Twee grote buttons vragen direct om aandacht: ‘ik heb trek’ en ‘ik heb gedronken’. Ook ziet de cliënt hoeveel geld hij bespaart door niet te drinken. De app als 24-uur aanwezige coach en virtueel geweten. Een handige tool voor de ‘blended’ behandeling.

Aandoening alcoholverslaving
Instrument app (niet openbaar)
Voor wie
cliënten en behandelaars
Opdrachtgever Verslavingszorg-instellingen
IrisZorg, Victas, Novadic-Kentron, Tactus, VNN en Novae
Website www.vnn.nl
Beschikbaar Appstore | Google Play

🦷🦷🦷🦷🦷 tips over kunstwerken die een overweldigende en duurzame ervaring achterlaten die het leven ietsje mooier maken…

Blader door alle onderwerpen

Snel bladeren