aosta dal du Mont Fallère
Home » reizen » Aosta-dal

Aosta-dal

Tour du Mont Fallère
Heerlijke korte huttentocht tussen het Val d’Aosta en de Grote Sint Bernhard. Wandel met schitterend uitzicht op Matterhorn, Gran Paradiso en Mont Blanc. Volg de perfect gemarkeerde route door groene almweiden met besneeuwde Alpenreuzen als behang. Verblijf in 2 prachtige berghutten, met heerlijk eten en sluit af in het middeleeuwse bergdorp Etroubles. Voor zowel volwassen als jonge berggeiten een dikke aanrader.

Programmadag 1 – Wandeling van Etroubles naar Refugio Chaligne 16

Programmadag 2 – Wandeling van Rifugio Chaligne naar Rifugio Mont Fallere 19

Programmadag 3 – Wandeling van Rifugio Mont Fallere naar Etroubles 23

Programmadag 4 – Einde van het arrangement 27

Aostadal

Het Aostadal,[1] in het Italiaans Valle d’Aosta (of Val d’Aosta), in het Frans Vallée d’Aoste (of Val d’Aoste), in het ValdostaansArpitaans Vâl d’Aoûta, is een bergachtige regio en provincie in het uiterste noordwesten van Italië. De oudst bekende naam van de streek, in het Latijn, is Vallis Augustana. Het grenst in het westen aan Frankrijk, in het noorden aan Zwitserland (Valais/Wallis) en in het zuiden en oosten aan de Italiaanse regio Piëmont.
The Mont-Fallère or Mont Fallère[1] (sometimes wrongly spelled in Italian as Fallere) is a 3,061.5[1] metres high mountain belonging to the Italian side of Pennine Alps.
The Pennine Alps (GermanWalliser AlpenFrenchAlpes valaisannesItalianAlpi PennineLatinAlpes Poeninae), also known as the Valais Alps, are a mountain range in the western part of the Alps. They are located in Italy (the Aosta Valley and Piedmont) and Switzerland (Valais).
The Pennine Alps are amongst the three highest major subranges of the Alps, together with the Bernese Alps and the Mont Blanc massif.[1]

Woensdag 28 juni (dag 1)
Wandeling van Etroubles naar Refugio Chaligne 16

Wandeling: 9,5 km, 4 uur, 810 m stijgen en 140 m dalen.

12:00 aankomst Etroubles, startpunt wandeling dag 1.
Parkeren

13:00-18:00 wandelen naar hut Chaligne op 1936 m.

Je eerste wandeling start vanuit het middeleeuwse bergdorp Etroubles op 1264m hoogte. Een pittige klim door dicht naaldbos brengt je al snel hogerop. Eenmaal boven de boomgrens wandel je door bergweiden met hier en daar een lariks, terwijl je geniet van mooie vergezichten. Ontspannen wandel je door naar Rifigio Chaligne (1936m), een voormalig vakantiehuis van een rijke Genuaanse familie. Vandaag de dag is het een smaakvol ingerichte hut met fantastisch uitzicht op Mont Velan en in de verte de markante top van de Matterhorn.
Wandeling: 9,5 km, 4 uur, 810 m stijgen en 140 m dalen.

Route:

18:00 aankomst hut Rifigio Chaligne (1936m)


IMG 4516
Aperture: 2
Camera: iPhone 11 Pro Max
Iso: 32
Orientation: 1
« of 12 »

Donderdag 29 juni (dag 2)
Wandeling van Rifugio Chaligne naar Rifugio Mont Fallere 19

Bereid je voor op één van de mooiste panoramawandelingen die je ooit gemaakt hebt. Je begint met een pittige klim, die al snel beloond wordt door fraai uitzicht. Voor je het weet zie je de top van de Mont Blanc en de Matterhorn tegelijk aan de horizon. En dan moet de Pointe de Chaligne van 2608 m en zijn 360 graden uitzicht nog komen.
Na een afdaling langs een almboerderij klim je naar Lac Fallère. Neem bij mooi weer een verkwikkende duik op 2415 m hoogte, of houd anders een siësta in het gras. Het is nog een uurtje over een mooi uitzichtspad naar de verrassende overnachtingsplek, op 2385 m, hoog boven het Val d’Aosta.
Wandeling: 11 km, 5,5 uur, 970 m stijgen en 500 m dalen.

18:00 aankomst RIFUGIO MONT FALLERE op 2385 m

Vrijdag 30 juni (dag 3)
Wandeling van Wandeling van Rifugio Mont Fallere naar Etroubles, hotel

Vanuit de hooggelegen Rifugio klim je naar de Monte Vertosan. Is dit volgens jou niet het hoogtepunt van deze ronde, dan toch zeker het hoogste punt met 2822m. Je hebt 360 graden uitzicht op vele vierduizenders, met de Mont Blanc als blikvanger. Wat volgt is een lange afdaling naar de bewoonde wereld, eerst nog pittig steil over een stenig pad, dan comfortabel over een karrenspoor in een fraai dal. Pas op het laatst zie je de eerste huizen van Etroubles. Wandeling: 14 km, 6 uur, 440 m stijgen en 1550 m dalen.

crashen in:


Hotel Beau Sejour, Etroubles
Strada Nazionale Gran San Bernardo,
3 11014 Etroubles
0165 78210

🦷🦷🦷🦷🦷 tips over kunstwerken die een overweldigende en duurzame ervaring achterlaten die het leven ietsje mooier maken…

Blader door alle onderwerpen

Snel bladeren