zolder burkunk
Home » geheugen » zolder » Kookschrift (1980)

Kookschrift (1980)

Bekijk de Geheugen Groeve op mijn zolder

Koken van Katrien. Een koel klaslokaal dat rook naar margarine. Met links en rechts een stuk of zes aanrechten met een gasfornuis en -oven, opgesteld in het gelid, alsof het schoolbanken waren. De keukenla met keukenspullen, gesorteerd in vakken.

De Poenschepper (1976)

Vandaag gaan we een Quiche Lorraine maken! Een wat…?

Op het schoolbord stond het recept van een taart of koek die we gingen maken en een schema wat de inhoud van de la moest zijn. Altijd inspecteren of hij compleet was als je begon met koken!

De veel te lange uitleg van Katrien en dan de run op de grote tafel in het midden van het lokaal waar een enorme klont margarine lag te stinken. Alvast een graai in de boter en dan in de nek smeren van klasgenoot Danielle Hooghiemstra. Want het ontbreken van gezag zorgde voor pesterijen en misschien ook wel voor zelfredzaamheid. Mijn klasgenoot Danielle zou later promoveren op een biografie over Kees Boeke dus daar is het nog goed mee gekomen. En zij was zelf trouwens ook een enorme pestkop. |
Het was een fantastisch blokuur ‘expressie’ op de WP waar ik met ontzettend veel plezier op terugkijk. Een lege kartonnen doosje halen, waarin glacés of gevulde koeken hadden gezeten, ophalen bij Toon in de Blauwe Zaal. Daarin kon je het baksel in de springvorm mee naar huis nemen. Wat een geluk was zo’n les. Even niet stomme grammatica leren maar iets met je handen maken dat je nog kon opeten ook. Nog steeds maak ik de Quiche van Katrien.

Top Postings: tips over kunstwerken die een overweldigende en duurzame ervaring achterlaten die het leven ietsje mooier maken…

Snel bladeren