zolder Burkunk
Home » geheugen » zolder » Het cassette-bandje (1991)

Het cassette-bandje (1991)

De Geheugen Groeve op mijn zolder

Het toppunt van analoge media: de magneetband om informatie op te slaan. Ken je hem nog? Met je tong tussen je tanden en je vingers op de Rec en de Play knop zat je bij je radiocassetterecorder ingespannen te wachten op het gouden moment om de opname te starten.

Begin 1991 kreeg ik van een stoer meisje dat ik ontmoet had in café de Lelie, waar ik op zaterdagmiddag met mijn studentenvoetbalelftal borrelde, een envelop opgestuurd. Daar zat een bandje in. Met haar favoriete muziek: van Joni Mitchel via Van Morrison tot Miles Davis. Ik had nog een walkman en stopte het bandje verwachtingsvol in het apparaat. Maar de walkman was oud en tijdens het bluesnummer One Meat Ball raakte de band verstrikt in de afspeelknop. Ik haalde het gehavende bandje uit het apparaat en ben toen een half uur bezig geweest om met een potlood het lint zonder vouwen weer strak op het ene spoeltje te winden. Daarna kon ik de boel gelukkig toch nog afdraaien.
Ik was onder de indruk van de muziek. Toch maar weer eens afspreken met die tante… De rest is geschiedenis: 30 jaar later hebben we drie kinderen en luisteren op zaterdagmiddag op Spotify nog steeds naar dezelfde muziek. De naam van de playlist is natuurlijk ‘Oude Lullenmuziek’


🦷🦷🦷🦷🦷 tips over kunstwerken die een overweldigende en duurzame ervaring achterlaten die het leven ietsje mooier maken…

Blader door alle onderwerpen

Snel bladeren