medecin_de_campagne burkunk

Een stugge plattelandsarts met een hart van goud

**** CineTree (film)

Het is misschien leuk om te weten dat de regisseur van deze film (Thomas Lilti) zelf huisarts is. Hij kent het beroep dus van binnenuit. Dat zal zeker in zijn regie-aanwijzingen richting de acteur François Cluze (iedereen kent hem van Intouchable) een rol gespeeld hebben. Het eindproduct is dan ook een hyperrealistisch drama over de eenvoud van het leven van een dokter op het Franse platteland. Je zou bijna van een documentaire spreken, zo naturel zijn de in eerste instantie korte en bitse dialogen tussen de arts die zelf ernstig ziek blijkt te zijn en zijn beoogde vervangster.
Een mooi contrast en natuurlijk ook wel een clichématig beeld (maar dat mag in dit soort films) van de plattelandsarts die zijn patiëntendossiers nog bijhoudt op kartonnen kaarten en tegen de protocollen in een boer thuis wil laten sterven omdat dit natuurlijker is en bovendien de laatste wil van de patiënt.

Titel: A Médecin de Campagne (oktober 2016)
Beoordeling:   ****
Genre:  Film
Regie: Thomas Lilti
Uitzendkanaal: CineTree

De komst van zijn vervangster uit de grote stad betekent een grote inbreuk op zijn vertrouwde omgeving. Terloops horen we dat hij gescheiden is en een zoon heeft die architectuur studeert maar die verhaallijnen worden niet uitgewerkt. Dat vind ik wel mooi. Je kunt als kijker dat allemaal zelf wel bedenken. Het geeft ook weer voor een extra-lading aan de komst van een aantrekkelijke vrouw in zijn leven die natuurlijk, als arts uit de stad, alles in eerste instantie fout doet en grote ergernis bij hem opwekt maar ondertussen wel zijn interesse wekt. Een echte Franse feel good movie.

voor


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.