rosebud header
Home Ā» zelfhulp Ā» Persoonlijke groei door verantwoording afleggen

Persoonlijke groei door verantwoording afleggen

Mensen kampen al eeuwen met zeer uiteenlopende persoonlijke vraagstukken. Waarom ben ik op aarde? Wat is de zin van het werk dat ik doe? Waarom kan ik niet stoppen met roken?

šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦· Rosebud (app)

‘Waarom sla ik mijn kind?’ of ‘Waarom hou ik niet van mezelf?’ Je kunt dit zelf wel aanvullen. Bij veel mensen overheersten die vragen zodanig hun bestaan dat ze pijn gingen doen. Men ging op zoek naar hulp. Praten met een vriend, een dorpsoudste, een pastoor of een therapeut. Zo ontstonden er in onze samenleving verhalen en inzichten over wat en hoe op het gebied van psychologische problemen. Aan de universiteit ontstond theorievorming over oorzaken van menselijk gedrag en leed. Er werden boeken vol geschreven over dit soort zaken. De kennis in die boeken werd online ontsloten. Voor een crawler een kleine moeite om een miljoen teksten te analyseren.
Kortom: al deze bewegingen van zoekende mensen hebben heel veel data opgeleverd in het verleden. Over alle inzichten op het gebied van gedragsverandering en zingeving worden elke dag nieuwe teksten geproduceerd. Met AI kunnen uit deze data de concepten en inzichten gefilterd worden die hout sneden. En die content kan weer ingedeeld per menstype aan een model geleerd worden. Zo is Rosebud ontstaan.

Titel:  Rosebud
Beoordeling: šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦·
Genre: applicatie
Producent: 
Kanaal: desktop web-app

Rosebud is een coachingstool die de gebruiker de mogelijkheid geeft om zich te spiegelen aan alle in de praktijk bewezen inzichten. En omdat zij onthoudt wat er op woensdag gezegd is kan zij op donderdag de gebruiker een vraag stellen die refereert aan gisteren. Over een goed voornemen van de gebruiker bijvoorbeeld. AI voorspelt heel makkelijk op basis van data van miljoenen mensen hoe groot dat de kans is dat hun goede voornemen niet nakomen. Op donderdag zal hij dus daar even terloops naar informeren en dan is de ontkenner ontmanteld en moet de gebruiker zich verantwoorden. Naarmate de tool meer gevoed wordt met persoonlijke gedrag (bijv. procrastineren) leert zij de zwakheden van cursist beter kennen en kan zij nog meer op maat de gebruiker bedienen en uitdagen.
De interface van Rosebud is supersimpel. Bovenin zitten drie knoppen: >Today, >Prompts, >Entries. Meer niet. Daar moet je het meedoen.

Voorbeelden Rosebud schermen ter inspiratie

Vragen beantwoorden en geconfronteerd worden

Rosebud werkt volgens een socratische methode: elke keer als je inlogt ,stelt zij een vraag die afhankelijk is van het doel waarmee je het coachingstraject gestart bent (je kunt nl kiezen uit 5 doelen). Je geeft een antwoord. En de tool komt weer terug met een nieuwe vraag, op basis van ‘wisdom of a crowd’. Je kunt door middel van de knop ‘deeper’ de discussie voortzetten of beĆ«indigen. Zo leert de tool de gebruiker kennen. En jij jezelf. Na een paar ‘entries’ krijg je een advies (entry reflection) in de vorm van een intelligente samenvatting van de discussie die je gevoerd hebt, een aansprekende titel er boven met een emoticon en afsluitend een Ć©Ć©nregelig inzicht . Bijv. ik kreeg gisteren het volgende inzicht mee naar bed.

šŸ’” Key Insight

Choosing self-care over pushing to the limit is a sign of maturity and self-awareness, not failure.

Zo die kon ik in mijn zak steken. Rosebud bedankt. Het is natuurlijk een inzicht dat ik wel zelf had kunnen bedenken maar als ik nu volgende week aan Rosebud weer vertel in een entry dat ik gefrustreerd ben over een haperend lichaam waardoor ik niet kan winnen tijdens een wielerwedstrijdje dan sta ik natuurlijk wel voor joker. Bij mij werkt deze methode.


Hieronder de hele klantreis van Rosebud als je gratis bent gestart (ook ter inspiratie)Begin Your Journey

Intake:

Our mission is to guide you to a more fulfilling life through self-reflection.

What brings you to Rosebud?

  • Increase my productivity šŸ“ˆ
  • Boost my creativity šŸŽØ
  • Level up my mental health šŸ˜Œ
  • Reflect on my daily life šŸ¤”
  • Track my personal growth āœØ

Your Daily Intention:

šŸŒ¹ What could you do to make today better?

Niet de hele tijd blijven nadenken over een of andere minor failure

šŸ„€ Is there anything worrying you about the day ahead?

Ja, ik heb een opzet gemaakt van enquete-vragen voor een UX-onderzoek op mijn werk waar weer academisch op gereageerd gaat worden zodat de moed je in de schoenen zakt (Althans dat is mijn aanname die ik nog niet getoetst heb).

šŸŒ± Whose day could you make a little better today?

Weet ik niet. Ik word een beetje moe van die vraag. Sodemieter op. Ik ben geen wereldverbeteraar. Maar okƩ, ik ga mijn best doen om een persoon in mijn omgeving te bedenken die wel wat hulp kan gebruiken en dan ook daar naar handelen.

Entry Reflection:

šŸŽÆ Finding Strength in the Unknown

You’re standing at a crossroads, feeling a bit overwhelmed by the vastness of it all. You’re unsure about your capabilities at work and it’s causing some unrest. But amidst that uncertainty, a glimmer of confidence shines through – your knack for UX research and conducting interviews. You’re considering pulling more of that enjoyable and confidence-boosting work towards you. However, the thought of discussing this with your manager feels like uncharted territory, bringing its own set of doubts. Yet, you’re not alone in this. Many of us have been in those shoes, feeling unsure but also knowing that there’s a potential solution within reach. It’s a delicate dance between uncertainty and resolution. But remember, every step you take, even if it’s into the unknown, is a step towards growth.

Key Insight: Uncertainty can coexist with confidence, and navigating through it can lead to personal and professional growth.

Explore Further:

šŸ‘©ā€šŸ’» Conduct more UX research

Explore and take on more tasks related to UX research at work.

Happiness Recipe:

  • šŸ‘©ā€šŸ’» Conduct more UX research

Conclusion:

Your daily intention is complete!

Next check-in: Tonight

What strategies can I use to communicate my desire for more work in my area of expertise to my manager or team?

Daily Intention Complete!


Marlin zegt: 4 tanden.

šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦·

šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦· tips over kunstwerken die een overweldigende en duurzame ervaring achterlaten die het leven ietsje mooier maken…

Blader door alle onderwerpen

Snel bladeren