zolder BURKUNK
Home » geheugen » zolder » WordPerfect 5.1 (1992)

WordPerfect 5.1 (1992)

Bekijk de Geheugen Groeve op mijn zolder

Het was een wonder. Geen gekloot meer met tippex als je een toets verkeerd had aangeslagen. Hele blokken tekst naar voren of naar achteren plaatsen. Dat keihard blauwe beeldscherm staat in mijn geheugen gegrift. Ook die mysterieuze plaatsaanduiding op het beginscherm: Orem Utah USA . WordPerfect was een geschenk uit de hemel – de Mormoonse hemel wel te verstaan.

Het was snel gebeurd met de Mormoonse uitvinding toen Bill Gates zijn besturingssysteem over de wereld uitgooide. In 1991 werd nog geprobeerd WordPerfect onder Windows precies zo te laten werken als WordPerfect 5.1 onder DOS. Maar het handhaven van die handige toetsencombinaties (F7 was bewaren en Shift F7 printen, weet u nog?) van de DOS-versie van WordPerfect was voor veel gebruikers van Windows een te grote stap terug. WordPerfect was niet opgewassen tegen de grafische interface van Windows. Iedereen wilde klikken met een muis op de knop met het symbool van een printer op de knop. En men wilde klikken op de knop ‘bewaren’ met het nu archaïsche symbool van de floppy-disc. Toets-combinaties waren toen hopeloos ouderwets. Exit WordPerfect.

Studentenkamer Marlin Burkunk Personal Computer PC

studentenkamer burkunk personal computer pc

Top Postings: tips over kunstwerken die een overweldigende en duurzame ervaring achterlaten die het leven ietsje mooier maken…

Snel bladeren