Home » app » Buikbuddy helpt bij hoge nood

Buikbuddy helpt bij hoge nood

Mensen met chronische darmziekten hebben soms te kampen met aandrang. Farmaceutisch bedrijf MSD bedacht in eerste instantie een app die op een kaart liet zien waar het dichtstbijzijnde openbare toilet te vinden was. De gebruiker kon ook nieuwe toiletlocaties toevoegen aan de kaart. In samenwerking met de patiëntenvereniging CCUVN (Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland) […]

Mensen met chronische darmziekten hebben soms te kampen met aandrang. Farmaceutisch bedrijf MSD bedacht in eerste instantie een app die op een kaart liet zien waar het dichtstbijzijnde openbare toilet te vinden was. De gebruiker kon ook nieuwe toiletlocaties toevoegen aan de kaart. In samenwerking met de patiëntenvereniging CCUVN (Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland) breidde deze app zich uit tot de ‘buikbuddy’.

De toiletzoeker
Naast de toiletzoeker en een medicijnen-alert biedt de mooi vormgegeven app nu ook de gebruiker een handig dagboek om zijn ziekteverloop in kaart te brengen. Steeds meer medische apps hebben deze functie omdat patiënten niet altijd exact herinneren wat zij hebben doorgemaakt. Via een uitgebreid dashboard kan de gebruiker dagelijks met invulvelden, schuifjes en knoppen symptomen van de ziekte beschrijven en valideren. De dagelijkse ervaringen met stoelgang (bijv. ontlasting: normaal – hard – diarree), pijn (op schaal van 1 tot 10), voeding en conditie kan hij aflezen in duidelijke overzichten. Indien nodig mailt hij de data als rapport naar de huisarts, specialist of verpleegkundige. Patiënten met darmziekten hebben veel vragen over voeding. Wat mag ik niet meer eten? Zijn er voedingstips bij diarree? Daarvoor biedt de app een overzicht met uitgebreide recepten, volgens een diëtiste samengesteld. Zo helpt de buikbuddy ook met koken.

Thema: Monitor, zelfhulp
Doelgroep: Patiënten
Opdrachtgever: MSD

Site: www.buikbuddy.nl

*een versie van deze column van Marlin Media verscheen in
Tracer, nr 20 – 2013
(medewerkersblad VUmc)

🦷🦷🦷🦷🦷 tips over kunstwerken die een overweldigende en duurzame ervaring achterlaten die het leven ietsje mooier maken…

Blader door alle onderwerpen

Snel bladeren