Home » e-help » Een pratend vakboek op de tablet

Een pratend vakboek op de tablet

Zo’n 5.6 miljoen Nederlanders gebruiken inmiddels de tablet. Vooral om thuis op de bank iets op te zoeken, online te kopen of de mail af te handelen. Vakliteratuur voor een beroepsgroep komt  nu ook beschikbaar voor dit nog relatief nieuwe medium. Juist bij de presentatie van de vrij saaie beleidsrapporten en ‘syntheses van een vakgebied’ […]

Zo’n 5.6 miljoen Nederlanders gebruiken inmiddels de tablet. Vooral om thuis op de bank iets op te zoeken, online te kopen of de mail af te handelen. Vakliteratuur voor een beroepsgroep komt  nu ook beschikbaar voor dit nog relatief nieuwe medium. Juist bij de presentatie van de vrij saaie beleidsrapporten en ‘syntheses van een vakgebied’ kan een tabletversie de inhoud verrijken. Na een taai hoofdstuk komt een filmpje ter verduidelijking of een link naar een website als geroepen.

iPadboek* via iBooks
Het boek ‘E-health in de jeugd-GGZ – baat het, of schaadt het?’ van Jeroen Ruwaard doet zijn titel eer aan. Nadat we dit ‘iPadboek’ gratis downloaden in de app iBooks  (ga rechtsboven naar de winkel en zoek op ‘e-health’) wordt duidelijk dat dit geen gewone doorbladerbare pdf is. We horen gitaarmuziek en zien negen gekleurde vlakken voorzien van hoofdstuktitels. Na een paar seconden kantelen deze tegels en wandelt de directeur van het Landelijk Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie het scherm in. Ruwaard zelf geeft ook als ‘talking head’ toelichting. Verdiepende filmpjes en informatieve websites wisselen de leesteksten af. Een must voor de professional in de jeugd-GGZ.

*Een minder multimediale versie van dit boek (zonder filmpjes etc.) is ook beschikbaar op http://jruwaard.nl  als e-Pub-bestand voor e-readers, PC, Mac en Android.

Thema: beleid Jeugd-GGZ
Doelgroep
: professionals in de Jeugd-GGZ
OpdrachtgeverLandelijk Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie
Site
: http://jruwaard.nl

 *een versie van deze column van Marlin Media verscheen in
Indrukken, nr 14 – 2013 (medewerkersblad  GGZ inGeest)

🦷🦷🦷🦷🦷 tips over kunstwerken die een overweldigende en duurzame ervaring achterlaten die het leven ietsje mooier maken…

Blader door alle onderwerpen

Snel bladeren