zolder burkunk nostalgie retro
Home Ā» geheugen Ā» zolder Ā» De Casio fx-80, scientific calculator. (1981)

De Casio fx-80, scientific calculator. (1981)

Bekijk de Geheugen Groeve op mijn zolder

De eerste zakcomputer uit mijn leven. De scientific calculator . Hij ligt nog steeds op zolder. Mijn kinderen wilden die oude bak niet. Ik kan hem niet weggooien. Ik weet nog goed dat ik hem met mijn vader bij ‘De Kijkshop’ (V&D) ging kopen. Het moet half augustus 1981 zijn geweest, VWO3. Het begin van het nieuwe jaar. Op mijn boekenlijst stond dat hij voor het vak wiskunde noodzakelijk was. Ik was apetrots.

Even uitgezoomd: vanaf de jaren ’70 is er vergaderd over of de rekenmachine nu wel of niet in het voorgezet onderwijs mocht worden toegestaan. Het zou de jeugd maar lui maken omdat ze niet meer met het hoofd zouden rekenen.

De rekenmachine was ook niet goedkoop maar mijn ouders twijfelden geen moment. Dit heb je nodig voor school. Ik weet nog dat mijn zussen jaloers waren. Niet op het apparaat, als wel dat ik dat ding mocht kopen voor 80 gulden. Eigenlijk heb ik de SD-functie het meest gebruikt: daarmee kon je makkelijk een gemiddeld cijfer uitrekenen voor een vak. Want hoge cijfers halen was toen in onderwijsland de bedoeling. Kennis en begrip, dat kwam later wel.

šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦· tips over kunstwerken die een overweldigende en duurzame ervaring achterlaten die het leven ietsje mooier maken…

Blader door alle onderwerpen

Snel bladeren