sam altman jesus
Home Ā» beoordelingscriteria Ā» 4 tanden Ā» L.Fridman: beta-interviewer met interesse voor alfa, dwingt respect af bij zijn gasten

L.Fridman: beta-interviewer met interesse voor alfa, dwingt respect af bij zijn gasten

Lex Fridman heeft er nu al 422 achter de rug. In zijn podcast van 1,5 uur voert hij diepgaande gesprekken met gasten uit een breed scala van vakgebieden, waaronder wetenschap, technologie, filosofie, geschiedenis, en zelfs de kunsten.

**** Lex Fridman Podcast (media)


Fridman staat als interviewer bekend om zijn doordachte vragen en zijn vermogen om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zijn belangstelling gaat uit naar Big Tech-figuren die zich met kunstmatige intelligentie bezighouden. Maar wie naar de inhoud van zijn podcast-uitzendingen luistert, (ook op YouTube te zien) ziet dat Fridmans interviews gaan over uiteenlopende onderwerpen, variĆ«rend van zelfrijdende auto’s tot het Israelisch-Palestijns conflict.

Titel:  Lex Fridman Podcast, #419
Datum: 18 maart 2024
Beoordeling: šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦·
Genre: podcast
Uitzendkanaal: web, youtube, spotify

Omdat hij reteslim is (Fridman heeft een Ph.D. in informatica aan het MIT) en beleefd krijgt hij het respect en de openheid van beroemdheden die normaal voor een microfoon alleen maar gemeenplaatsen debiteren. Hij is niet bang om diepe, soms filosofische thema’s aan te snijden; als hij toch iets te ver gaat dan trekt hij zich ook weer beleefd terug en blijft in verbinding met humor en zelfkritiek. Hij heeft wel iets van Ischa Meijer maar dan met meer beta-kennis en veel minder ego.

Sam Altman: ‘compute is gonna be the currency of the future’

Mooi voorbeeld van zijn kennis en kunde is het tweede interview dat hij hield met Sam Altman, de CEO van OpenAI (chatGPT etc) in maart 2024. We krijgen in het vraaggesprek een interessant beeld van misschien wel Ć©Ć©n van de belangrijkste tech-ondernemers van de 21-ste eeuw. Hij is in staat om door te dringen tot de ‘nerd’ Altman, vooral omdat Fridman zelf een nerd is. Ze delen hetzelfde enthousiasme over de potentie van AI. Maar zij zijn zich ook bewust van de onheilsscenario’s en bereid om daarover van gedachten te wisselen. Dat maakt de podcast meteen een interessant en vooral spanned gesprek.

Altman spreekt open over de machtsstrijd in de board van OpenAI dat in december 2023 zelfs tot zijn tijdelijke ontslag leidde. De overgang naar GPT5, de rechtszaak die Elon Musk aanspande tegen OpenAI, de nieuwe text-to-video tool Sora en natuurlijk de maatschappelijke gevolgen van het bereiken van AGI.

Sam Altman over de toekomst: ‘Maybe some people will program entirely in natural language’

Lex Fridman(01:29:53) Thatā€™s a weird feeling. Even with a programming, when youā€™re programming and you say something, or just the completion that GPT might do, itā€™s just such a good feeling when it got you, what youā€™re thinking about. And I look forward to getting you even better. On the programming front, looking out into the future, how much programming do you think humans will be doing 5, 10 years from now?

Sam Altman(01:30:19) I mean, a lot, but I think itā€™ll be in a very different shape. Maybe some people will program entirely in natural language.

Lex Fridman(01:30:26) Entirely natural language?

Sam Altman(01:30:29) I mean, no one programs writing by code. Some people. No one programs the punch cards anymore. Iā€™m sure you can find someone who does, but you know what I mean.


Marlin zegt: 4 tanden


šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦·

šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦·šŸ¦· tips over kunstwerken die een overweldigende en duurzame ervaring achterlaten die het leven ietsje mooier maken…

Blader door alle onderwerpen

Snel bladeren