weekly2doc burkunk
Home » waardevol » De parels in het aanbod van 2doc

De parels in het aanbod van 2doc

Bij gebrek aan beter is het een goed begin dat Helmut gemaakt heeft. Wekelijks een serie tips van goede docu’s binnen het 2Doc aanbod.

*** NPO (nieuwsbrief)

Het was natuurlijk beter geweest wanneer Helmut ons wekelijks een curatie presenteerde van docu’s in alle kanalen op het web. Nu beperkt de alert zich tot 2Doc docu’s: de meest recente maar ook de evergreens in het aanbod die een haakje hebben met de actualiteit of een thema van Helmut. Dat is erg fijn voor iedereen die geïnteresseerd is in goede documentaire’s.
Ik bespreek bijvoorbeeld op deze blog in een andere posting de docu uit 2016 over de Februari-staking in Amsterdam. In ieder geval nog best het aanzien waard en je had hem nooit gevonden in de standaard interface van NPO-start die, zoals nu wel bekend is bij iedereen, om te huilen is. In deze zoektocht naar de parels binnen 2doc kan zo’n nieuwsbrief van grote waarde zijn.

Titel:  “Nieuwsbrief – 2Doc Weekly”
Beoordeling:  ***
Genre:  nieuwsbrief
Maker: Helmut Boeijen
Uitzendkanaal: NPO

Gelaagde structuur zorgt voor de juiste ‘scan’-optie

Speciale aandacht voor de structuur van de nieuwsbrief. Het eerste gedeelte een opsomming van 6 tips (voor elk wat wils) met ultra korte omschrijvingen. Daaronder een herhaling per item met meer informatie per docu. Als je dus in de eerste opsomming een keuze hebt gemaakt kun je naar beneden scrollen om daar verder te lezen over de docu die je wilt gaan zien.

Terugkerend risico van content-curatie op het web: de curator moet jouw smaak hebben anders werkt het niet

Nou blijft die term voor elk wat wils bij Helmut natuurlijk wel oppassen. Ik heb bijvoorbeeld op zijn aanraden de docu bekeken over de komende slavernij-tentoonstelling in het Rijksmuseum. Ik vond die docu zo slecht, gekunsteld en pathetisch dat ik hem nooit in een tip-lijstje had meegenomen. Ikzelf geef hem maximaal 2,5 sterren (bedankt voor de moeite) en dus het niet waard om op deze blog te bespreken.

Maar ja, dat blijft een terugkerend risico op het web van nieuwsbrieven met tip-lijstjes en überhaupt van ‘curators’ . Als je twee keer teleurgesteld wordt kun je beter ontvolgen en op zoek naar een nieuwe gids die licht moet brengen in de duisternis van het onmetelijke web.

Top Postings: tips over kunstwerken die een overweldigende en duurzame ervaring achterlaten die het leven ietsje mooier maken…

Snel bladeren