Een oorlogservaring delen via muziek

Op de website www.your-song.nl vertellen Nederlandse oorlogsveteranen op een wel hele speciale manier hun verhaal. In opdracht van de afdeling Humanistisch Geestelijke Verzorging van Defensie hebben professionele muzikanten verschillende oorlogsverhalen als uitgangspunt genomen voor pakkende songs. Het eerste nummer ‘My Favorite Scar’ vertelt het verhaal van twee militairen die onder vuur kwamen te liggen in […]

Op de website www.your-song.nl vertellen Nederlandse oorlogsveteranen op een wel hele speciale manier hun verhaal. In opdracht van de afdeling Humanistisch Geestelijke Verzorging van Defensie hebben professionele muzikanten verschillende oorlogsverhalen als uitgangspunt genomen voor pakkende songs. Het eerste nummer My Favorite Scar’ vertelt het verhaal van twee militairen die onder vuur kwamen te liggen in Kandahar, Afghanistan. De website toont deze maanden elke week een nieuwe clip. In het contact maken met een gebeurtenis uit het verleden speelt muziek een grote rol.

Oorlogservaringen delen op blog
Op de blog vertellen militairen ook over de relatie tussen een favoriet nummer van toen en hun oorlogservaring. De ‘reactie-knop’ geeft aan alle betrokkenen de mogelijkheid om deze ervaring te delen. Daarmee kan de site bijdragen aan het verwerken van oorlogstrauma’s en een platform vormen voor lotgenotencontact.

Aandoening PTSS
Instrument lotgenoten-portaal
Voor wie
cliënten
Opdrachtgever Afdeling Humanitas, Min. van Defensie
Website www.your-song.nl/

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.