Home » geheugen » zolder » Mosterdpot (1970)

Mosterdpot (1970)

Bekijk de Geheugen Groeve op mijn zolder

‘Een astronaut, een Amerikaanse vlag en de aarde vanuit een ander perspectief. Het heeft op mij een onuitwisbare indruk gemaakt als kind. Maar kan dat?
Ik weet zeker dat ik als kleine jongen de pot bekeek en daar specifieke gevoelens en gedachten bij had, begin jaren ’70. Maar waren het dezelfde gedachten die ik had toen ik de pot bekeek in de jaren ’80? En de jaren ’90? Natuurlijk niet. De pot is geen moment hetzelfde geweest.

mosterdpot apollo 11 burkunk

Ik. heb de pot mijn hele leven meegesjouwd. Hij stond in de jaren ’90 op mijn bureautje in mijn studentenkamer. Hij had een bepaalde emotionele waarde waardoor ik hem niet kon weggooien. Toen ik in 2003 naar de Pythagorasstraat verhuisde heb ik hem weggegooid. Hij hoort qua persoonlijke gevoelswaarde zeker in mijn Geheugen Groeve. Hij doet mij ook denken aan mijn moeder die vond dat een ‘astronautenkoppie’ mij goed stond. Sindsdien heb ik dat altijd willen worden: astronaut. Echt een hoogvlieger ben ik niet geworden.

Top Postings: tips over kunstwerken die een overweldigende en duurzame ervaring achterlaten die het leven ietsje mooier maken…

Snel bladeren