Wat is de lekkerste Boeuf Bourguignon?

Wie ook naar lekker eten wil luisteren is bij watschaftdepodcast op zijn plek. Af en toe een beetje ballerig maar zeer onderhoudend praten twee amateurkoks je bij op culinair gebied. Themagewijs en ondersteund door een recepten-site

🦷🦷🦷🦷  Watschaftdepodcast (podcast )

Iedereen die van koken en lekker eten houdt is geïnteresseerd in achtergronden van gerechten, tips en de beste inkoopadressen. Vooral dat idee van ‘je in de keuken laten kijken’, daar zitten professionele koks nooit zo op te wachten. Waar zij hun beste asperges inkopen of met hoeveel (vieze) maizena ze stiekem een saus toch de juiste textuur geven. Want dat kunstje willen ze liever voor zichzelf houden.
Het leuke aan deze kookpodcast van Doucet en Nouwen (en hun ondersteunende website) is dat al die ‘inside’ kennis wel beschikbaar is. Sterker nog: je kunt vriend van de show worden en profiteren van een gemeenschap van kookgekken. Je krijgt toegang tot de online kookclub. Daar kan je tips vragen, ervaringen uitwisselen en in contact komen met andere leden.

Watschaftdepodcast brengt de echte kookliefhebbers online bij elkaar

Ik heb in mijn studententijd bijvoorbeeld Indisch leren koken van mijn goede vriend Huib die uiteindelijk zelfs zijn familierecepten met mij deelde. Maar ook het adres van Toko Ramee op de Ferdinand Bol waar ik mijn eerste ‘wadjang’ kocht en natuurlijk mijn tjobek om de boemboe fijn te vijzelen. En ook leerde ik wat de beste ketjap (kaki tiga) was. Allemaal kennis en inzichten die ik nooit te weten was gekomen als ik alleen het Keijner kookboek had opengeslagen. Na 30 jaar gebruik ik die weetjes nog steeds. De Watschaftdepodcast-site borduurt voort op dat idee van uitwisseling.

Titel:  Wat schaft de podcast
Beoordeling: ****
Genre: Podcast
Makers:  Jeroen Doucet en Jonas Nouwen
Uitzendkanaal: Spotify
Community: www.watschaftdepodcast.com

Wat betreft de Franse keuken maak ik bijvoorbeeld al jaren een van mijn favoriete recepten in de winter – Boeuf Bourguignon – op basis van verschillende bronnen (Bocuse, een Allerhande-recept, recept van mijn moeder). Ik rotzooi maar wat aan. Het is dan leuk als een hele podcast van 50 min alleen over het beste Boeuf Bourguignon recept gaat. Daar lik je je oren bij af. En dat je dit recept dan weer terug kan vinden op de site. En ja, die hand zilveruitjes is een briljante toevoeging!

Cherry picking is beter dan elke keer afluisteren. Daar lik je je oren bij af.

Vanwege het specialistische karakter kun je beter de #66 afleveringen van de podcast-bibliotheek op Spotify afstruinen op zoek naar iets lekkers dan dat je ze elke week plichtmatig gaat afluisteren.

Mijn favorieten-lijstje tot nu toe:


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.